AJet, yurt dışı uçuş ağını hızla genişleterek yolcularına yeni ufuklar açmaya devam ediyor. Türk havayolu şirketi, bu yaz iki önemli uluslararası destinasyonu daha uçuş ağına katıyor.
AJet CEO’su Kerem Sarp’ın açıklamasıyla duyurulan yeni hatlar, Türkiye’nin küresel bağlantılarını güçlendirme stratejisinin yeni adımları olarak öne çıkıyor. Şirket, 29 Haziran itibarıyla İstanbul’dan Mısır’ın liman kenti İskenderiye’ye, 1 Temmuz itibarıyla ise Ankara’dan Rusya’nın kültürel başkenti St. Petersburg’a direkt sefer başlatacak.
Yeni Uçuş Hatlarının Detayları
- İstanbul – İskenderiye Hattı: Haftada 3 gün sefer düzenlenecek. Kahire, Hurghada ve Şarm El Şeyh’ten sonra Mısır’daki dördüncü uçuş noktası olacak.
- Ankara – St. Petersburg Hattı: Haftada 5 gün seferle hizmet verecek. Moskova seferlerinin ardından Ankara’dan Rusya’ya açılan ikinci hava köprüsü niteliğinde.
AJet, şu anda Ankara’dan 28 ülkede 37 noktaya direkt uçuş gerçekleştiriyor. Yeni hatlar sayesinde Başkent’in uluslararası bağlantıları daha da güçlenecek ve Türkiye’nin bölgesel hava trafiğindeki rolü artacak.















