7-8 Temmuz’da gerçekleşecek olan NATO Liderler Zirvesi öncesinde Türk Yıldızları tarafından düzenlenecek olan gösteri uçuşu için hazırlık süreci devam ederken, provaların devam ettiği açıklandı. Ankara Valiliği’nce yapılan yazılı açıklamada ise, ses ve benzer durumların korkuya neden olmaması uyarısı yapılırken, ses ve uçakların Türk Yıldızları’na ait olduğu herhangi bir endişeye gerek olmadığı bildirildi.
Türk Yıldızları tarafından yapılacak olan gösteri uçuşu öncesinde prova uçuşlarının 5 Temmuz tarihinde gerçekleştirileceği, 6 Temmuz tarihinde ise gösteri uçuşlarının yapılacağı belirtildi.
NATO Zirvesi’nde Yasaklar Uygulanacak
NATO Liderler Zirvesi’nde Türk Yıldızları uçuşlarının gerçekleştirilmesi beklenirken, çeşitli hava araçları için yasaklar uygulanacağı bildirildi. Özellikle valilik tarafından yapılacak uyarıların takip edilmesi önerilirken, NATO Zirvesi için güvenlik önlemlerinin en üst seviyede olduğu, il genelinde herhangi bir sorun beklenmediği açıklanmıştı.















