ABD’de yapılan değişiklik havacılık dünyasında ilgiyle karşılandı. Palm Beach Havalimanı (PBI) olarak bilinen ve uzun süredir uçuşlar için aktif olarak kullanılan Florida’daki havalimanının adı Başkan Donald J. Trump’ın adıyla değiştirildi ve bu değişiklik için büyük bir kaynak ayrıldı.
Başkan Trump’ın adının verildiği Florida’da yer alan havalimanının yeni adı ve kısaltmasının President Donald J. Trump International Airport olarak doğrulanırken, 5.5 milyon dolarlık kaynak ayrıldığı ve bu kaynağın 2.75 milyon dolarlık büyük kısmının eyalet yönetimi tarafından bütçeden karşılanacağı açıklandı.
IATA Koduda Değişecek
IATA ile yapılacak olan görüşmeler bittikten sonra havalimanının IATA’da yer alan kodu değiştirilecek. Ayrıca ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) tarafından yapılan onay açıklaması sonrasında artık havalimanının resmen bu ad ile hizmet vereceği bildirilmiş durumda.















