Pentagon Savunma Bakan Yardımcısı Steve Feinberg, savunma sanayii sektöründeki büyük ve kilit üreticilere yönelik yaptığı uyarı ile, üretimin çok büyük bir hızla artırılmasını ve bu konuda 21 gün içerisinde Pentagon’a üretim ve teslimat süreçlerine dair yapabilecekleri tüm seçenekler ve planların sunulması yönünde adım attı.
Son dönemde ABD’nin füze stoklarının %80’e kadar azaldığı ve bu nedenle İran ile savaşta müttefikler ve ABD’nin güvenliğinin tehlikeye girmesinden endişe edildiğine dair yorumlar birbirini takip etmişti.
Yıllar Süren Süreçlere Dikkat Çekti
Pentagon Savunma Bakan Yardımcısı Feinberg, ‘yıllar süren geliştirme ve üretim süreçleri kesinlikle kabul edilemez’ açıklamasında bulunurken, şirketlerin kendi ürettikleri ürünlerin üretim hızının çok daha fazla kapasite ile hızlandırılması gerektiğini belirtti. 21 gün içinde Pentagon’a sunulacak olan raporlarda şirketlerin nasıl karar vereceği ve üretimin ne kadar hızlandırılacağı merak konusu.















