BKNJET Havacılık tarafından geçtiğimiz günlerde Libya’da yaşanan uçak kazası ile ilgili yeni bir basın açıklaması yapıldı.
Havacılık şirketinin filosunda yer alan uçak geçtiğimiz günlerde Libya’nın Misrata Havalimanı’nda kaza yapmış ve ardından pilotların alkollü olduğu bu nedenle Libya makamlarınca tutuklandığı iddia edilmişti.
Alkollü Olduklarına Dair Bir Tespit Yok
BKNJET Havacılık’ın yeni basın açıklamasında, pilotların Libya’da detaylı sağlık kontrolü ve testlerden geçirildiği, şirkete bu yönde alkollü olduklarına dair bir bilginin ulaşmadığı ve spekülatif haberlerin dikkate alınmaması tavsiye edildi.
Şirket, pilotların soruşturma süreci nedeniyle Libya’da bulunduğunu ve yasal süreçlerin sürdürüldüğünü belirterek, tutukluluk durumunun söz konusu olmadığını açıkladı. Pilotların soruşturmanın seyri nedeniyle ülkede bulundukları ve sürece destek verdikleri belirtildi.













