Hindistan merkezli olan ve uluslararası olarak faaliyet gösteren hava yolu şirketlerinden Akasa Air’in ABD merkezli Boeing ile uçak siparişi için görüşmelerde bulunduğu ortaya çıktı.
Hint basını, ülkenin en büyük hava yolu şirketleri arasında yer alan Akasa Air‘in ABD’li üretici ile 200’ü aşkın Boeing 737 MAX tipi yolcu uçağı siparişi için görüşmeler yürüttüğünü bildirdi. Şirketin henüz sipariş vermedi ancak üst düzey görüşmelerin sürdüğü ve sipariş aşamasının tamamlanması halinde 200’den fazla uçağın sipariş edilmesinin beklendiği açıklandı.
183 Uçak Teslimat Bekliyor
Hint basınına göre, Akasa Air bugün itibariyle Boeing tarafından teslim edilmesi beklenen 183 Boeing 737 MAX tipi uçağı henüz bekliyor. Şirketin bu uçakları teslim almadan önce vereceği siparişin mevcut sipariş miktarını çok fazla artıracağı açıklanırken, bunun filonun modernizasyonu ve agresif büyüme eylemleriyle tutarlı olacağı öngörülüyor.
Anlaşmanın ancak 2027 yılında gerçekleşeceği öngörülürken, Akasa Air yetkilileri şimdilik açıklama yapmış değiller.















