ABD ve Lübnan arasında 1985’li yıllardan beri direkt olarak uçuşlar yasaklı listede yer alıyordu ve hiçbir ABD’li hava yolu doğrudan Lübnan’a uçamıyordu. Bu konuda alınan kararın arkasında ABD uçağının o yıllarda kaçırılması sebep olarak gösterilmişti.
Dün Beyaz Saray’da Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüşen ABD Başkanı Donald Trump, bu konuda alınması gereken yeni kararlar olduğunu belirterek, artık ABD ve Lübnan arasında doğrudan uçuşların başlamasının yeniden zamanının geldiğini belirtti.
Lübnan’a Uçuşlar Hemen Başlıyor
ABD merkezli hava yolu şirketlerinin son dönemde yaşanan tehditler ve güvenlik krizlerine rağmen Lübnan’a yönelik uçuşları hızlı bir şekilde başlatması bekleniyor. Henüz bu konuda tarih açıklayan şirket ise mevcut değil ve operasyonel değerlendirmeler devam ediyor.















