ABD Savaş Bakanlığı (Pentagon) tarafından ABD merkezli uçak üreticisi Boeing’e süresiz ve belirsiz miktarlı olarak F-15 Eagle Crest programı doğrultusunda 131,23 milyar Amerikan Doları değerinde sözleşme verildiği açıklandı.
IDIQ yani süresiz ve belirsiz olarak açıklanan sözleşme doğrultusunda Pentagon’un bu değere kadar sipariş verebileceği ve bunun sadece F-15 savaş uçaklarından oluşmayabileceği hatırlatıldı. Çeşitli yedek parçalar, sistemsel entegrasyonlar ve modernizasyon ile çeşitli filo yenileme çalışmalarının sözleşmeye dahil edilebileceği belirtildi.
2031’e Kadar Sipariş Dönemi Geçerli
24 Ağustos 2026’ya kadar ABD Hava Kuvvetleri, Hava Ulusal Muhafızları ve ABD Savunma Bakanlığı ve diğer müttefikler tarafından verilecek siparişlere bağlı olarak ABD tarafından Boeing’e adetli sipariş verilebileceği hatırlatıldı.
Ağustos 2037’ye kadar ise tüm süreçlerin tamamlanmış ve sözleşme şartlarının yerine getirilmiş şekilde teslimatların tamamlanmış olması öngörülmekte.















