İsrail basınında yer alan son haberlere göre, Ben Gurion Havalimanı’nda ABD ordusuna ait olan tanker uçaklarının 75’e ulaşması ve çok sayıda ticari uçağın yer alması nedeniyle yaz sezonunda ciddi bir trafik ve sıkışıklık yaşanması öngörülüyor.
Tel Aviv yönetiminin bu hafta ele alması beklenen konu ile ilgili yerel İsrail medyası, 75 kadar tanker uçağının çok büyük bir alanı kapladığını ve havalimanının sınırlı uçak park yerine sahip olması nedeniyle sıradan uçaklar için yer sorunlarının artarak etkisini artırdığını belirtti.
Başbakan Netanyahu’ya Gitti
Konunun Başbakan Netanyahu tarafından inceleneceği ancak Pentagon’un bu tanker uçaklarının Ben Gurion Havalimanı’nda kalması konusunda bugün çıkan haberlerde ısrarcı olduğu hatırlatıldı.
Durumun nasıl kontrol altına alınacağı ve havalimanında yaz aylarında binlerce farklı uçağın iniş kalkış ve park yeri hareketliliğine nasıl düzenlemeler yapılacağı merak konusu. İsrail genelinde yer alan havalimanlarının sayısı son derece az olduğu için en çok kullanılan havalimanlarından Ben Gurion Havalimanı’nda bu konuda nasıl önlemler alınabileceği üzerinde aralıksız şekilde düzenlemeler planlanması bekleniyor.















