Fransa merkezli hava yolu şirketlerinden French Bee‘de kabin memurları tarafından başlatılan grevin etkileri devam ediyor. İlk olarak 31 Ağustos tarihine kadar devam edeceği bildirilen grevin daha fazla uzatılıp uzatılmayacağı endişe yaratırken, sendika desteğiyle başlayan grevde kabin memurları daha yüksek ücretler ve daha iyi koşul talebinde bulundu.
French Bee ise olası iptalleri azaltmak ve gecikmelerin önüne geçmek için Wamos Air ile bir anlaşmaya vararak uçak ve mürettebatlı kiralama yöntemine gitti ve olası iptalleri en az seviyeye indirmek için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını açıkladı.
8 Milyon Euroya Ulaşması Öngörülüyor
Paris-Los Angeles seferinin iptal edildiği açıklanırken, şirketin 7 günlük grev sonucunda kaybının en az 8 milyon euro seviyesine ulaşması bekleniyor. Bu kaybın sadece bir haftalık kayıp olacağı ve grev süresinin uzaması halinde maliyetin çok daha fazla artmasının öngörüldüğü ve bu durumun French Bee yönetimi tarafından da yakından takip edildiği belirtildi.
Şirketin kabin memurlarının bağlı bulunduğu sendika ile daha erken anlaşma yapıp yapmayacağı veya farklı yöntemlere başvurup başvurmayacağı belirsiz.















