ABD, Hürmüz Boğazı’nda 10 Hedefi Vurdu

İran'a yönelik ABD tarafından saldırı düzenlendi.

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD güçlerinin İran’ın yakınında yer alan Hürmüz Boğazı’ndaki 10 hedefi vurduğunu duyurdu. Yapılan resmî açıklamada, hedeflerin doğrudan İran’a ve Hürmüz Boğazı yakınlarındaki bölgelere gerçekleştirildiği açıklandı.

Son günlerde mutabakat zaptının iki taraflı olarak ihlal edildiğini açıklayan her iki ülke buna yönelik olarak saldırılarını artırmış ve savaşın yeniden şiddetlenip şiddetlenmeyeceği ile ilgili ciddi tartışmalar söz konusu olmuştu.

İran’dan Konuyla İlgili Henüz Açıklama Yok

Konuyla ilgili İran yönetimi tarafından ise yapılan saldırılar ile ilgili şimdilik ilk saatlerde bir açıklama yapılmış değil. Özellikle saldırıların nereleri etkilediği ve füze ile İHA tesislerine yönelik saldırıların ardından hedeflenen noktaların hangi noktalar olduğu belirsizliğini korumakta.

ABD, Hürmüz Boğazı’nda 10 Hedefi Vurdu
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter