Barselona-El Prat Havalimanı‘nda 3–4 Ekim hafta sonu etkili olan sağanak nedeniyle yüzlerce uçuş iptal edildi. İptal sayıları kaynağa göre değişiyor; bu nedenle rakamlar aşağıda hangi kuruma ait olduğu belirtilerek aktarılıyor.
Sivil Koruma verisi
İspanyol basınının aktardığına göre Katalonya Sivil Koruma verilerinde cumartesi 220, pazar 165 olmak üzere hafta sonu toplam 385 iptal kaydedildi. Hosteltur ise aynı kurumun pazartesi öğlene kadar 29 iptal daha bildirdiğini, böylece toplamın en az 414’e çıktığını yazdı. Hosteltur, bu rakamın geçici olduğunu ve havalimanı işletmecisi Aena’nın ağır hava olaylarında toplu iptal verisi yayımlamadığını belirtti.
Flightradar24 ve Aena verileri
Uçuş takip platformu Flightradar24 cumartesi için 247, pazar için 165 iptal bildirdi. Platform ayrıca cumartesi 510, pazar 297 gecikme kaydetti. EFE’nin aktardığına göre Aena pazar günü için yaklaşık 200 iptal bildirdi. Sayılar arasındaki farkların; zaman aralıkları, iptal tanımları ve veri toplama yöntemlerinden kaynaklandığı belirtiliyor. Bu nedenle farklı kaynakların rakamları birbirinin yerine kullanılamıyor.
Yağış ve yolcu önlemleri
Haberlere göre cumartesi günü metrekareye 80,3 litre yağış kaydedildi. Hosteltur, havalimanında operasyonların sürdüğünü ancak ciddi aksamaların yaşandığını ve terminallerde sızıntı ile su baskını görüntülerinin paylaşıldığını aktardı. Vueling, 3–5 Ekim için etkilenen yolculara yedi gün içinde ücretsiz yeniden rezervasyon veya uçuş kredisi sunduğunu duyurdu. Barselona’ya seyahat edecek yolcuların uçuşlarını havayolu kanallarından kontrol etmesi öneriliyor.















