Etihad Airways, Airbus A380 uçağıyla Abu Dabi–Bangkok hattında günlük seferlere başladı. EY402 sefer sayılı ilk A380 uçuşu 25 Ekim akşamı Abu Dabi’den kalktı ve 26 Ekim sabahı Bangkok Suvarnabhumi Havalimanı’na indi. Bu, Etihad’ın A380’i Tayland’a ilk kez getirdiği sefer oldu.
Yeni tarifeye göre EY402, Abu Dabi’den yerel saatle 21.20’de kalkıyor ve ertesi sabah 06.35’te Bangkok’a varıyor. Dönüş seferi EY403 ise Bangkok’tan 08.35’te kalkıp Abu Dabi’ye 12.20’de iniyor. Şirket, kış seyahat sezonunun başladığı dönemde A380’in hatta ek kapasite sağlayacağını belirtti.
Etihad’ın A380’lerinde dört farklı kabin bulunuyor. İki kişiye kadar yolcuya hizmet veren, oturma odası, yatak odası ve duşlu banyodan oluşan üç odalı süit The Residence bu seferle ilk kez Tayland’a uçuyor. Uçakta ayrıca sürgülü kapılı 9 First Apartment, koridora doğrudan erişimli 70 business class koltuğu ve 415 ekonomi koltuğu yer alıyor. Business kabini ile First kabini arasında The Lobby adlı bir bar ve dinlenme alanı da bulunuyor.
Etihad Airways CEO’su Antonoaldo Neves, A380’in Bangkok’a gelişini “önemli bir dönüm noktası” olarak nitelendirdi. Neves, Tayland’ın şirket için önemli bir premium pazar olduğunu, A380’in bu hatta kapasite artırmalarına imkân verdiğini söyledi.
Etihad, A380’i Bangkok’un yanı sıra Haziran 2026’dan bu yana günlük Abu Dabi–Tokyo seferlerinde de kullanıyor.














