Gulfstream tarafından Los Angeles-Farnborough arasında düzenlenen seferde kullanılan iş jeti G700 ile havacılıkta hız rekorunun kırıldı.
Çok kısa bir süre önce Bombardier tarafından Global 8000 ile kırılan rekorun hemen ardından gelen bu rekor iki şirket arasında havadaki rekabeti yeniden gündeme getirirken, Gulfstream G700‘ün 30 Temmuz 2026 tarihinde 4.740 deniz mili uzunluğunda olduğu açıklanan rotayı tam 8 saat 27 dakika içerisinde uçtuğu ve bunun Bombardier Global 8000’e göre 19 dakika daha hızlı olduğu açıklandı.
Başkandan Açıklama
Gulfstream Başkanı Mark Burns, bu hız rekorunun son derece önemli olduğunu belirterek, ölçümün kalkış-iniş arasında ölçüldüğünü ve şirketin operasyonel ortamda gücünü ve başarısını kanıtladığını açıkladı.
Global 8000’in başarısı kısa süre önce gündem olurken, her iki şirketin iş jetinin son derece modern özelliklere sahip olduğu ve hız rekoru konusunda bundan sonraki süreçte birbirleriyle rekabet halinde kalabilecekleri öngörülüyor.















