Irak: İran Uçakları Bu Geceden İtibaren Kabul Edilmeyecek

İran'dan gelecek uçaklar için Irak'a iniş izni verilmeyecek.

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Irak’ın sivil havacılık otoritesi, ABD tarafından İran hava yollarına ve havacılık sektörüne yönelik yaptırımların devreye gireceği 23 Eylül 2026 gecesinden itibaren İran’dan gelecek olan uçakların kabul edilmeyeceğini açıkladı.

Irak‘ta bulunan hiçbir havalimanına iniş izni verilmeyeceği açıklanan İran uçakları ile ilgili olarak doğrudan yaptırımlara değinilmezken, bu kararın ne zamana kadar geçerli olacağına dair net süre paylaşılmadı.

Yürürlüğe Girmesine Saatler Kaldı

İran’a uygulanan ve İran’ın hava yolu sektörünü dünya çapında durduracak olan ABD yaptırımları bugün gece saatlerinden itibaren uygulamaya konulacak.

Yaptırımları aşmak için hareket eden şirketler, kurum ve kuruluşlar ABD’nin finans sisteminden çıkarılma riski ile karşı karşıya kalacak. İran’ın bu konuda nasıl hareket edeceği ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

Irak: İran Uçakları Bu Geceden İtibaren Kabul Edilmeyecek
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter