Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun açıklamasına göre, Avrupa’nın en çok yolcu ağırlayan havalimanları arasında ilk sıralarda olan ve Türkiye’nin en büyük hava yolu trafiğini tek başına üstlenen İstanbul Havalimanı’nda 4. pistin ne zaman açılacağını açıkladı.
Bakan Uraloğlu daha önce yaptığı konuyla ilgili açıklamalarında, pistin çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirtmiş ve bu konuda hizmet vermeye başlayacağı tarihin açıklanacağını açıklamıştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Açılışı Gerçekleştirecek
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, 4. ana pistin açılış tarihinin 18 Eylül 2026 tarihinde gerçekleşeceğini ve açılışın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşeceğini belirtti.
Yeni 4. ana pistin açılmasıyla havalimanında kalkış ve iniş işlemleri daha hızlı bir şekilde gerçekleşebilecek ve uçaklar aynı anda kalkış ve iniş yaparken oluşan bekleme süreleri daha fazla azalacak.















