Joby Aviation, Elektrikli Hava Taksi Testlerine Başladı

eVTOL hava aracı ile gerçek uçuş yapılacak.

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD merkezli Joby Aviation tarafından bir süredir üzerinde çalışmaların devam ettiği elektrikli hava taksi çalışmalarında yeni bir adım daha atıldı. Şirket, Teksas’ta eVTOL hava aracı ile dikey kalkış ve iniş testlerine başladı.

eVTOL elektrikli hava aracının hem dikey kalkış yapabiliyor olması, yine dikey iniş yapma özelliği sayesinde gelecekte hava taksi hizmetinde aktif olarak kullanılması öngörülüyor.

Gerçek Rotada Uçacak

Bugüne kadar Joby Aviation tarafından testler hep sınırlı bölgelerde yapılmıştı. Ancak bu kez Dallas/Fort Worth Havalimanı, Arlington ve Plano’da yer alan Toyota merkezine gerçek uçuşlar gerçekleştirilecek ve hava taksi ilk kez tam olarak test edilecek.

Bu test sırasında tüm veriler kaydedilecek ve ABD Federal Havacılık İdaresi’ne (FAA) sunulacak. Gelecekte hava taksi onayı alabilmek için bu testler önemli kabul edilmekte.

Joby Aviation, Elektrikli Hava Taksi Testlerine Başladı
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter