Almanya’da bulunan ve iHA saldırıları ile gündem olan Leipzig/Halle Havalimanı soruşturmasında Alman istihbarat birimlerinin yeni sonuçlar elde ettiği açıklandı.
Alman basınına göre, havalimanında bulunan patlayıcı yüklü İHA’nın kim veya kimler tarafından yerleştirildiğine yönelik devam eden soruşturmada, patlayıcı yüklü İHA’nın Rus askeri istihbarat servisi (GRU) bağlantılı kişilerce yerleştirildiği ve bunları yerleştiren kişinin Rusya vatandaşlığı olduğu açıklanan Belarus doğumlu Andrei K. ve Rusya Askeri İstihbarat Servisi (GRU) bünyesinde bağlantıları olan Oleg L. olarak tespit edildi. Patlayıcı yüklü İHA olayının Oleg L. tarafından planlı şekilde organize edildiği sonucu elde edildi.
Parmak İzlerinden DNA Eşleşmesi Yapıldı
Alman istihbaratı bu sonuca ulaşmak için binlerce farklı senaryoyu değerlendirdi ve bölgeden alınan parmak izlerinde tespit edilen iki kişinin izine rastlandığı öğrenildi.
Bomba yüklü İHA’nın Sırbistan ve Bulgaristan üzerinden Almanya’ya getirildiğine dair sonuç elde edilirken, soruşturmanın henüz tamamlanmadığı ve devam ettiği açıklandı.















