Moldova ve Letonya’da gece saatlerinden itibaren peş peşe yapılan açıklamalarda, hava sahasında tanımlanamayan bir hava aracı tespit edildiği açıklandı. Moldova polisi tarafından yapılan açıklamada, ülkede Ukrayna’ya ait olduğu değerlendirilen bir insansız hava aracı (İHA) tespit edildiği açıklanırken, bununla ilgili gerekli bildirimlerin sağlandığı ve araştırmaların devam ettiği açıklandı.
Letonya hükümetinden yapılan açıklamada ise, ülke hava sahasında İHA tespit edilmesi sonrasında savaş uçaklarının havalandırıldığı ve İHA’nın başarıyla düşürüldüğü açıklandı.
Letonya: Hava Sahası Güvenli
Letonyalı yetkililer, İHA‘nın savaş uçakları tarafından düşürülmesinin hemen ardından yaptıkları açıklamada, sivil havacılık için hiçbir tehdidin söz konusu olmadığını, savaş uçakları tarafından gerçekleştirilen savunma sırasında herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığına dikkat çekildi.
Ukrayna’ya ait olduğu iddia edilen insansız hava araçları ile ilgili henüz Kiev yönetiminden açıklama yapılmazken, zaman zaman İHA’ların hava sahası ihlalleri ile gündeme geldiği biliniyor. Rusya ve Ukrayna arasında süren savaşta defalarca kez İHA’lar farklı ülkelerin hava sahasını ihlal etmiş, Almanya ve diğer ülkeler havacılık önlemleri nedeniyle zaman zaman havalimanlarında geçici süre uçuşları yasaklama kararı almak zorunda kalmıştı.















