ABD Başkanı Donald Trump tarafından yapılan son dakika açıklamalara göre, ABD ordusu tarafından İran’ın Natanz nükleer tesislerine 1.5 km mesafede yer alan nükleer tesislerle bağlantılı olduğuna inanılan, güçlendirilmiş yeraltı tesislerinin bulunduğu Kazma Dağı’nın çok yakın zamanda vurulacağı açıklandı.
Başkan Donald Trump tarafından yapılan açıklamada, ‘ABD ordusu Kazma Dağı’na çok yakında vurucu darbe indirecek’ açıklaması yapılırken, sığınak delici bombaların doğrudan kullanılması ve ABD’nin çeşitli bombardıman uçaklarının saldırılarda kullanılması bekleniyor.
B-2’ler Yeniden Kullanılabilir
B-2 Spirit ve ağır bombardıman uçaklarının doğrudan kullanılmasını gerektirebilecek kadar güçlendirilmiş olduğu belirtilen Kazma Dağı altında yer alan tesislerin ne zaman ve ne şekilde vurulacağı henüz belirsiz. Ancak saldırıların İran’da büyük etkisinin olması ve oldukça nükleer tesislere çok yakın olmasından dolayı yıkıcı etkisinin olması bekleniyor.
Saldırılarda kullanılacak uçaklar ile ilgili şimdilik açıklama ise yapılmış değil.















