Ukrayna Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, ordu birliklerinin Ocak 2026 ila Eylül 2026 dönemi aralığında toplam 590 bin insansız hava aracı sipariş ettikleri açıklandı.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ordu birliklerinin Brave1 Market üzerinden sipariş ettikleri insansız hava aracı sayısının rekor kırdığı belirtilirken, en çok sipariş edilen İHA’ların ise Rus keşif İHA’ları olduğu ve drone karşıtı önleyici İHA’lar olduğu bildirildi. FPV kamikaze droneların ise bu siparişleri takip ettiği bildirildi.
Askerler Puanla Sipariş Edebiliyor
Zaman içerisinde askerler cephede kaldıkları süre ve diğer birçok etkene göre çeşitli puanlar kazanabiliyor ve bu puanları harp malzemesi, insansız hava aracı siparişi veya insansız kara araçlarını sipariş etmek için kullanabiliyorlar.
Bakanlık, bu yılın başından itibaren siparişlerin iki kat artış gösterdiğini açıklarken, Rusya’ya karşı askeri birliklerin insansız hava aracı kullanım becerilerinin son derece önemli olduğunu belirtti.















