Avrupa’nın en büyük acil hava müdahalesi gruplarından olan Avincis’in bu yıl Airbus’tan 15 yeni uçak satın almasının ardından yeni bir anlaşmaya daha imza atarak filosunu büyüttüğü ve Avrupa genelinde yaşanan acil durumlara havadan hızlı müdahale için çalışmalarını sürdürdüğü açıklandı.
Avrupa’da hizmet veren en büyük acil hava hizmetleri sağlayıcısı bu yıl itibariyle Airbus’tan toplamda 15 adet yeni Airbus H145 siparişi vermişti ve bunun acil hizmetlerin daha hızlı ve etkili bir şekilde sunulmasına yardımcı olacağını açıklamıştı.
15 Yeni Helikopter Teslim Alacak
Avincis’in İtalyan Leonardo firması ile yapılan anlaşma çerçevesinde farklı tiplerde 15 helikopter teslim alacağı ve bu teslimatların tamamının 2028-2031 yılları arasında gerçekleşeceği açıklandı.
10 adet AW169 hafif orta sınıf ve beş adet AW139 orta sınıf çift motorlu helikopteri satın alan Avincis’in bu alımla birlikte filosu son derece gelişmiş ve büyük olacak.















