Japonya Hava Öz Savunma Kuvvetleri (JASDF) envanterinde yer alan ve ordu tarafından aktif olarak kullanıldığı bilinen bir RQ-4B Global Hawk tipi insansız hava aracının Japon Denizi’ne düştüğü açıklandı.
Japon ordusunun değerlendirmesine göre, yüksek irtifa gözetleme İHA’sının Misawa Hava Üssü’nden havalandığı ve hemen ardından Tottori kıyılarına ulaştığı ve kıyı bölgesine yaklaşık 50 kilometre açıklıkta yer alan bir bölgede bağlantının kesildiği bildirildi.
Radardan Kaybolduğu Bildirildi
Japonya Sahil Güvenlik ekipleri tarafından denizde yapılan aramalarda kısa süre sonra İHA’nın parçalarına ulaşılırken, enkazın tamamına ulaşılamadığı paylaşıldı.
Japonya ordusunun envanterinde sadece 3 adet olduğu bilinen Global Hawk İHA’nın bir tanesinin denize düşmesiyle envanterde 2 adet Global Hawk kaldığı tahmin edilmekte.















