ABD Başkanı Donald J. Trump’ın kısa süre sonra gerçekleşecek Çin Devlet Başkanı Xi’nin ziyareti öncesinde tamamlanmasını istediği Beyaz Saray’ın Güney Bahçesi’nde inşa edilen helikopter pisti açıldı.
Başkan Donald Trump ve çok sayıda üst düzey Beyaz Saray yetkilisinin katıldığı açılış töreninde konuşma gerçekleştiren Başkan Trump’ın kısa bir konuşma yaptıktan sonra Marine One helikopterine binmek için alana hareket ettiği görüldü.
Çimlerin Zarar Görmesi Önlenecek
Özel granit kaplamayla inşa edilen yeni helikopter pisti sayesinde Bahçe’de bulunan çim zeminin artık sürekli zarar görmeyeceği ve daha konforlu bir iniş kalkış yapılacağını açıklayan Başkan Trump, çimlerin sürekli yenilenmesine olan ihtiyacın ortadan kalkacağını belirtti.
Beyaz Saray’a erişimi engellenen CNN, MS Now ve çok sayıda yayıncı kuruluşun katılamadığı açılış sırasında bir teknik arıza nedeniyle Başkan Trump’ın sesi ulusal kanallarda doğrudan duyulamadı ve YouTube üzerinden yayın açıldı.















