IndiGo Uçağında Powerbank Yangını Paniği: İniş Sonrası Acil Tahliye ve 5 Yaralı

IndiGo 6E108 uçağında powerbank yangını paniği yaşandı. Hyderabad’dan Chandigarh’a giden sefer iniş sonrası park halinde alev aldı, acil tahliye yapıldı ve 5 yolcu hastaneye sevk edildi.

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

IndiGo powerbank yangını, Hindistan’daki havacılık gündemine bir kez daha damga vurdu. 5 Mayıs 2026 tarihinde Hyderabad’dan Chandigarh’a giden IndiGo seferinde, uçak iniş yaptıktan ve park pozisyonuna alındıktan kısa süre sonra bir yolcunun powerbank’inde yangın çıktı.

Uçuş numarası 6E 108 olan Airbus A320 tipi yolcu uçağı, inişin hemen ardından terminale yanaşırken olay meydana geldi. Kabin ekibi, yangını fark eder etmez standart acil prosedürleri uygulayarak durumu kontrol altına aldı ve acil tahliye başlattı.

Yetkililer, yangının bir yolcunun kişisel eşyası olan powerbank’ten kaynaklandığını doğruladı. Olay sırasında 5 yolcu dumandan etkilenerek hastaneye sevk edildi. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu, tedavilerinin devam ettiği bildirildi.

IndiGo yetkilileri olayla ilgili kısa bir açıklama yaparak, “Kabin ekibimiz standart işletim prosedürlerini titizlikle uygulayarak yangını hızlıca kontrol altına almış ve yolcuların güvenli şekilde tahliyesini sağlamıştır” dedi. Uçak, inceleme için park pozisyonunda tutuluyor.

IndiGo powerbank yangını olayı, havayollarında lithium bataryalı cihazların taşınmasına yönelik güvenlik önlemlerinin bir kez daha gözden geçirilmesine yol açtı. Benzer vakalar nedeniyle Hindistan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (DGCA) daha önce de powerbank kullanımı konusunda uyarılar yayınlamıştı.

Yolcuların büyük çoğunluğu olaydan yara almadan kurtulurken, uçuşun akabinde alternatif seferlerle destinasyonlarına ulaştırılmaları için çalışmalar devam ediyor.

IndiGo Uçağında Powerbank Yangını Paniği: İniş Sonrası Acil Tahliye ve 5 Yaralı
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter