Avrupa Birliği Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) tarafından geçtiğimiz haftalarda Orta Doğu bölgesine yönelik olarak yapılan hava sahası uyarılarının ardından yeni bir acil uyarı daha yayınlandı.
Kurum yayınladığı son Çatışma Bölgeleri Bilgi Bülteni (CZIB) doğrultusunda, özellikle Körfez ülkelerinin hava sahasının çeşitli tehlikelerle dolu olduğunu ve bu nedenle hava yolu şirketlerinin bir sonraki duyuruya kadar Katar, Bahreyn, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman Körfezi üzerinde uçuş yapmamalarını önerdi.
Alternatif Ülke Ve Rota Uyarısı
EASA, bu bölgelerde yapılacak hava yolu taşımacılığının çeşitli güvenlik riskleri ile karşı karşıya olduğunu, farklı alternatif hava sahalarının tercih edilmesinin çok daha güvenli olacağını açıkladı. Şirketlerin büyük kısmı İran ve Irak üzerinden uçmazken, diğer ülkelerde uçuşlar zaman zaman azalsa bile normal devam ediyor.















